Stanovisko VV KNS Praha k VH ČNS

Vážení nohejbalisté pražských nohejbalových soutěží.

Rozhodnutím výkonného výboru se v letošním roce zástupci KNS Praha nezúčastní VH ČNS 2015.

K tomuto rozhodnutí VV dospěl po zkušenostech z předchozích let, kdy delegáti KNS Praha, předkládali různé návrhy změn, či navrhli a prosadili přijmutí usnesení VH ČNS s kladným prohlasováním v jejich prospěch a v průběhu nadcházející sezóny je vedení ČNS vždy pouze ignorovalo a ani po upomenutí nikdy nepřistoupilo k jejich alespoň částečnému řešení. Při dotazech na VH v následujícím roce nebylo nikdy vedením ČNS zdůvodněno, jak je možné, že vedení ČNS bez udání důvodů nerespektuje nařízení nejvyššího orgánu ČNS.

Již minimálně dva roky požadují delegáti (nejen Prahy) ke kontrole před hlasováním rozklíčované položky rozpočtu ČNS a opět není nic podobného k dispozici.

Opět je předkládán rozpočet v neodůvodněných, nic neříkajících cifrách, kde nikdo nemůže ani tušit, co se za nimi skrývá, natož posléze zodpovědně hlasovat o jeho schválení.

Toto každoroční ponižování krajských delegátů, kteří se trmácí přes půl republiky, aby ve finále byli nuceni odhlasovat, či neodhlasovat, že veškeré peníze přerozdělené státem pro nohejbal si ponechá ve své kompetenci parta pěti lidí z vedení UNIF, EFTA, VV ČNS (jedno a to samé), k uskutečňování svých cílů bez ohledu na členskou základnu, nebere konce a každoročně se opakuje.

Zlatým hřebem VH je složení delegátů, z nichž někteří se již tradičně, každoročně diví,(pět let po zavedení registrací)že by měli své hráče zaregistrovat. Sedí tam vlastně sami za sebe, neboť nesplňují vůbec nic, čím by k VH ČNS příslušeli, ale rozhodují se stejnou váhou hlasu jako ti, co léta poctivě pracovali a své kraje mají dobře zpravované a řádně vedené. Sedí tam každoročně i mnoho podvodníků, kteří pod dohledem ČNS získávají z nějakých záhadných důvodů právo účasti v druhé lize, aniž by před tím hráli řádný krajský přebor a plnili vše, co s tím souvisí.

Vrcholem je poslední kauza sekretáře ČNS, který svůj domácí tým za podpory vedení ČNS protlačil do druhé ligy napříč jasným pravidlům a předpisům ČNS.

Je to výsměch do tváře všem vyřazeným týmům z minulosti, jako například Pankráce kvůli nepředpisové síti a podobně.

Nevíme, jak to chodí u ostatních krajů, ale KNS Praha dostala v loňském roce příspěvek od ČNS

6000 Kč na rok, na rozvoj mládeže a 58 družstev mužů!!!

Za poslední například tři roky, jsme jako jeden z největších KNS nebyli vedením ČNS osloveni s žádostí o jakoukoliv spolupráci, s nabídkou jakékoliv pomoci, či alespoň zdvořilostním pozdravem.

Jelikož nejsme za momentální situace schopní nic na VH prosadit, jelikož rozhodnutí VH nejsou dodržována a pravidla a předpisy se porušují přímo vedením ČNS, rozhodli jsme se nadcházející VH neúčastnit.

Se sportovním pozdravem výkonný výbor KNS Praha.

Související příspěvky:

• Nejsou žádné související příspěvky

Počet komentářů: 4 u příspěvku: Stanovisko VV KNS Praha k VH ČNS

1. Je to smutný,že na Prahu se zapomíná.Kdysi bašta nohejbalu

• Nevěš hlavu Formi. Záleží jen a jen na pražských nohejbalistech, jaký nohejbal v budoucnu v Praze budou mít. Myslím, že v Praze není tak zle. V posledních letech skončilo mnoho přestárlých týmů v pražských soutěžích, což je velká škoda, ale věk nejde ošálit. Důležité ale je, že se povedlo doplnit základnu týmy nově vzniklými.
      Jinak Praha jako taková je v posledních letech stabilizovaná,soběstačná a na ČNS finančně nezávislá.
      Pohroma Praze nečinností v oblasti spolupráce ze strany svazu ke krajským organizacím nemůže nijak vážně ublížit.
      Horší už je fakt, že na počet zaregistrované členské základny pobírá ČNS od státu nemalé prostředky a s kraji, které jsou jako Praha plně registrované, se odmítá o cokoli dělit.
      To už je ale věcí nadcházejícího období, kdy se budou muset pražští funkcionáři více zajímat na nohejbalový svaz zastřešující organizaci o získání prostředků přímo pro Prahu.
      Funkcionáři ČNS už bohužel ve své zaslepenosti nedohlédnou ani k posledním týmům první ligy, natož aby se zabývali nějakým krajem.
      Důležité je, že jsme jako Praha nespadly do takového bahna, jako nám už léta předvádí současné vedení ČNS, které nectí ani základní stanovy a z nich vyplývající pravidla a řády.
      Z arogance moci nám předvádí, že parta známé cestovní kanceláře CKK může všechny ostatní ponižovat beztrestně a věřejně ku prospěchu svých kamarádů.
      Nechceme být do této společnosti veřejností zahrnováni a proto jsme se raději nezúčastnili sobotní frašky v Nymburce, o které každý už předem věděl, jak dopadne.

• P. Šnídl, líbí se mi, že se jich (CNS) nebojíte a nechcete s těmi podvodníky mít nic společného, to cením. Ale co dál? V Praze jste soběstační, ale celorepublikový nohejbal jde do háje… jak zastavist současné vedení CNS v likvidaci nohejbalu na úkor futnetu? Člověk by čekal, že odstoupí, ale tihle pánové se jen tak korýtek nevzdají, smutné, jak se vybarvil J. Doubrava, ten se vysmál klukům v Janovicích, Aši, Kroměříži, Pankráci. Ty finanční nesrovnalosti (pofiderní náklady) by se měli nahlásit PČR, to by je mohlo dostat od válu. Jsem zděšen z jejich morálky. Přeju Vám ať se Vám daří, víc takových lidí, kteří jsou morálně vyspělí a jdou ostatním příkladem, což se o CNS říct nedá.

• Děkuji za uznání a přání do budoucna. Na otázku co s tím dál vám nejsem schopen odpovědět, neboť si myslím, že né všechno dělal a dělá svaz špatně a jsou určitě věci, které bych na jejich místě neměnil. Největším problémem je dle mého názoru nedodržování svazových předpisů, dvojí metr při posuzování kauz kamarádů a nekamarádů, neschopnost dokončit plošnou registraci hráčů ČNS, neustálé lhaní veřejnosti o zahraničním rozvoji a velikosti členské základny v zahraničí i v ČR, přespříliš nákladný provoz všeho, co se týká reprezentace a zahraničního rozvoje a z toho vyplývající ztráta důvěryhodnosti vedení ČNS.
          Velmi těžko si dovedu představit vymáhání svazem čehokoli, po jasném signálu VV ČNS, že né pro každého svazová pravidla platí.
          O netransparentnosti účetnictví nechci už ani mluvit, neboť v dnešní době je to takřka nestandardní jev.
          Je pro mě naprosto nepřijatelné, aby předseda DR zjistil pochybnosti v jednání VV ČNS a ten samý VV ČNS se od nich nekalým způsobem očistil.
          Pro poctivé lidi je to těžký plivanec do obličeje.
          Já bych rád poděkoval Jirkovi Matyáškovi za osobní statečnost a zastal se ho před lidmi, kteří mu vyčítají, že se srabácky vzdal. Je to právě naopak, udělal co mohl a ze své povahy a účelu funkce musel. Předložil kauzu jako protiprávní, s veškerým rozborem a stejně neuspěl. Je to stejné, jako kdyby soudce někoho odsoudil a advokát žalovaného rozhodl, že to neplatí.
          Vyjádření prezidenta a člena VV ČNS, že hlasovali pro kamaráda, pořád nemohu vstřebat a nechápu, že tito lidé sami nerezignují na své funkce.
          Jak bude například trestat VV ČNS mužstva druhé ligy, kteří odmítnou nastoupit k utkání proti VV ČNS posvěceném podvodném postupu takovému mužstvu?
          Vždyť dvě kontumace může mít podle nového předpisu každý.